• BRUS

Den anden forælders ansvar

Kæreste alle, 


På torsdag skal vi gruppechatte! Den første gruppechat, på torsdag, kommer til at handle om ansvar - særligt "den anden forælders ansvar". Vokser man op med en far eller en mor, der drikker, kan fordelingen af ansvar hurtigt blive meget skæv, fordi den forælder, der drikker, fylder meget og ikke lever op til den klassiske forælderrolle. Som barn i en familie med alkoholmisbrug, kan man føle rigtig mange forskellige ting for sine forældre - mange positive følelser og mange negative. Det kan være rigtig svært at finde rundt i, og nogle gange kan ens forældre være med til at gøre det endnu sværere. Det ved vores gæsterådgiver på torsdag en del om, hun er nemlig selv vokset op i en familie med alkoholproblemer. Hun skriver om sig selv: 


Jeg hedder Anne, og er vokset op med min far som er alkoholiker. Mine forældre blev skilt da jeg var 5 år. I mange år snakkede vi ikke om problemet der var hjemme hos min far fordi min mor prøvede at beskytte min far, men hun påtog sig far-rollen oveni at være mor. Hvorimod min far kun snakkede dårligt om min mor, så i mange år hadede jeg min mor, fordi min far havde manipuleret med mig. 


Jeg håber at se en masse på torsdag fra 18-21 til en god omgang gruppechat. Det kan være et rigtig svært emne at snakke om, og ordene kan føles svære at få sat på følelserne. Det er helt okay, både Anne og jeg vil gøre vores bedste for at støtte, lytte og hjælpe. 


Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

© 2019 CfDP

Projekt BRUS hjælper børn og unge i alderen 0-24 år, som lever i familier med rusmiddelproblemer.

Vi er i 11 midtjyske kommuner.