• BRUS

Hvor er du far?

Familie og svigt med Anne fra BRUS ungepanel

Kæreste alle. Så er det snart torsdag igen, og vi fortsætter BRUS kampagnen, hvor vi sætter fokus på, hvordan det er at vokse op i en familie med rusmiddelmisbrug - for eksempel forældre, der drikker meget. Det kan være svært at genkende sine forældre, når de har drukket, og hele familien kan blive påvirket af det. Nogle gange kan det føles som om, ens forældre vælger alkohol over deres børn, og man oplever at blive overladt til sig selv. Den slags svigt kan tage rigtig mange år at komme sig over, og selvom man ikke kan fjerne kærligheden til sine forældre, kan der komme mange negative følelser også.


Når mor eller far er væk

Det at have andre mennesker, der er der, når man har brug for det, betyder enormt meget for vores følelse af tryghed og selvværd. Når man oplever, at ens forældre er fraværende, kan man hurtigt føle sig afvist og meget meget alene. Det at have forældre, der ikke er helt til stede mentalt, kender gæsterådgiver Anne personligt til. Hun skriver om sig selv:

Mit navn er Anne, og jeg er 21 år. Jeg kommer oprindeligt fra en lille by, hvor jeg boede med min mor, storesøster og min far, som er alkoholiker. Igennem hele min opvækst har arbejde og alkohol været min fars store prioritering. Han rejste utrolig meget pga. arbejde, og når han endelig var hjemme, var han ikke mentalt til stede. Mine forældre blev skilt da jeg var 5 år, og 3 år senere flyttede vi. Lige siden har jeg oplevet rigtig meget svigt fra min far, da han aldrig var til stede og aldrig har haft interesse i mig eller mit liv. Jeg deltager som gæsterådgiver, for at kunne være med til at gøre en forskel for andre, og lade dem vide at de ikke er alene.


På torsdag er du ikke alene

På torsdag i gruppechatten skal vi snakke om familie og svigt. Det er nogle emner, der kan være rigtig svære at snakke om, og det er derfor, det er godt, at vi har hinanden. For på torsdag er der ikke nogen, der står alene. Der er plads til alle, og vi glæder os til at se dig. Kom et smut forbi chatten og snak med andre, der måske har det præcis som du. Kom forbi og lyt til andres historier og del din egen.


Vi glæder os til at se jer!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

© 2019 CfDP

Projekt BRUS hjælper børn og unge i alderen 0-24 år, som lever i familier med rusmiddelproblemer.

Vi er i 11 midtjyske kommuner.