• BRUS

Gruppechatten åbner!Kære alle

Kort om mig, så hedder jeg Amanda, og jeg har prøvet lidt forskelligt, når det kommer til online rådgivning og samtaler. Jeg har både siddet i rådgivninger, hvor vi har chattet en-til-en og i rådgivninger, hvor vi har chattet i grupper. Derfor har jeg også glædet mig længe til det, vi skal i gang med her i marts.


Ny BRUS kampagne

På torsdag og de næste tre torsdage efter det (7/3, 14/3, 21/3 og 28/3) vil der nemlig være gruppechat her på BRUS, hvor jeg og en anden rådgiver fra BRUS vil sidde med. Hver torsdag vil der være et overordnet emne, som vi vil starte ud med at snakke om, og så ser vi, hvordan snakken udvikler sig. Emnet vil I kunne læse om i et blogindlæg ligesom det her, som kommer ud om mandagen.


Chatten på torsdag

På torsdag er det Anne fra BRUS Ungepanel, som sidder med sammen med mig. Anne fortæller om sig selv:

”Jeg er 22 år, og jeg er vokset op med en far, som er alkoholiker. Mine forældre blev skilt, da jeg var 6 år, så selvom jeg kun har set ham hver anden weekend i mange år, så har hans problem fyldt meget, specielt fordi han lod det styre ham, også når mig og min søster var på besøg. Når vi ikke besøgte ham, hørte vi aldrig fra ham. Jeg har ikke haft kontakt med min far i 2 år nu, fordi jeg har fundet ud af, at mit liv bedre kan fungere uden ham og den konstante bekymring for ham”.


Fordi det på torsdag er den første chat i denne kampagne, så har vi valgt at gøre emnet meget bredt. Snakken vil derfor handle om, hvordan det er at være et barn eller ungt menneske, som lever i et hjem med alkohol eller stoffer. Det kan nemlig opleves på rigtig mange forskellige måder, og det er ikke sikkert, at I har haft de samme oplevelser, eller at det er det samme, som fylder hos jer. Nogle af jer vil måske være meget fokuseret på den utryghed, det kan give, når ens forældre drikker, mens andre af jer måske vil opleve, at det mere er de ting, som I føler jer forhindret i at gøre, som fylder. Det kan også være, at det er noget helt tredje eller fjerde, som går jer på, og det er helt okay. Der er ingen rigtige eller forkerte svar, og der vil være plads til alle.

Det kommer til at være fra kl. 18-21 hver gang, og vi glæder os rigtig meget til at ser jer i chatten til nogle forhåbentligt rigtige gode snakke omkring, hvordan det er at vokse op i en familie med rusmidler.


Vi ses på torsdag!


De bedste hilsner


Rådgiver Amanda

© 2019 CfDP

Projekt BRUS hjælper børn og unge i alderen 0-24 år, som lever i familier med rusmiddelproblemer.

Vi er i 11 midtjyske kommuner.