• BRUS

Du er aldrig alene

Kæreste alle, 

Tak, for nogle rigtig gode gruppechats denne måned, torsdag i sidste uge var sidste BRUS gruppechat for denne gang, og vi havde en rigtig god og spændende chat, med mange gode snakke. Vi snakkede om, hvordan man kan føle sig som den voksne i hjemmet, når ens forældre drikker, og hvordan man kan komme til at stå i midten i konflikter. Der var flere, der kendte til at skulle være den, der fikser konflikterne, og hvordan man kan føle, at der faktisk ikke rigtig er plads til, at man selv kan være barn. Det kan nærmest føles som om, der ikke er plads til ens reaktioner, fordi ens forældre fylder så meget. 


At føle sig alene De fleste mennesker føler sig alene en gang imellem, ensomhed er helt normal at føle. For de fleste hjælper det at snakke med nogen om de ting, der er svære, når man føler sig ensom, men for mange med forældre, der drikker, kan det være svært at snakke om de ting, der gør ondt. Vi snakkede i torsdags en del om netop dette - hvorfor det er så svært at snakke om det, der gør ondt. Mange kendte til at føle rigtig meget dårlig samvittighed, når de fortalte andre om det, der foregik derhjemme. Fordi det er så ubehageligt, vælger man måske helt at lade vær med at snakke om det. Og dét kan virkelig gøre, at man føler sig alene. Man kan føle, man står helt alene med sine problemer. Til det, skrev en ung: Men en ting der også altid er vigtigst er, at man aldrig er "alene". I rigtig mange år, følte jeg mig virkelig alene om det. Jeg delte aldrig sådan nogle ting med nogen som helst.


Snak om det, få hjælp Selvom det kan være helt vildt svært, så er det enormt vigtigt, at man snakker med nogen om de smertefulde ting. Ingen kan holde til at gå med alt selv, vi hjælper og støtter hinanden, fordi på den måde er vi stærkere. Husk, at du aldrig er alene. Der er altid nogen. 

Har du brug for en snak, så er du altid velkommen på Cyberhus og hos Projekt BRUS.  


Tak, for gode gruppechats!

Kærlige hilsner 

Rådgiver Sophie

© 2019 CfDP

Projekt BRUS hjælper børn og unge i alderen 0-24 år, som lever i familier med rusmiddelproblemer.

Vi er i 11 midtjyske kommuner.