• BRUS

BalancenKære alle


I torsdags havde vi den sidste chat i denne omgang. Vi havde gæsterådgiver Charlotte med, og vi snakkede om de ting, som I gør for at passe på jer selv, når det er svært derhjemme.


Holde sig beskæftiget

En af de ting, som flere fortalte, at de gør, det er at holde sig i gang og beskæftiget. At komme ud og komme væk hjemmefra og generelt fylde tiden med ting. Det kan f.eks. være ved arbejde eller ved at være sammen med venner, men fælles for de her ting var som sagt, at det var en måde at få dagene til at gå med andet end at sidde derhjemme, hvor det nogle gange kan være enormt vanskeligt at være. En ung skrev for eksempel, at de mange aktiviteter i fritiden var: ”... bare for at være sikker på, at jeg ikke behøver at være hjemme”.


Holde sig under radaren

Selvom det er rart at komme ud, så snakkede vi også om, at det ikke altid er en mulighed, og at der er timer, som også skal bruges derhjemme, selvom det kan være svært. Her beskrev flere af jer, at I, når I er hjemme, gør meget for simpelthen at være usynlig, fordi I gerne vil undgå konflikter eller konfrontationer med jeres forældre. En ung skrev: ”så er jeg bare helt stille og venter på, at det er overstået”.


Balancen imellem

Vi snakkede dog også om, at selvom det er normalt, at man har brug for en pause fra det svære engang imellem, så er det også hårdt og svært at skulle være usynlig og undgå det ubehagelige hele tiden. Blandt andet kan det nogle gange gøre, at man sidder med en fornemmelse af at være i tvivl om, hvem man egentlig er, når man ofte skal lægge skjul på det, man føler og tænker. Derfor snakkede vi om, at selvom det er godt med pauser, så er det også vigtigt, at man får åbnet op og snakket med nogen, da det er hårdt og slidsomt at gå med tingene alene. Det kan være, at man snakker med veninder, venner, andre familiemedlemmer, en behandler eller måske kigger forbi én online rådgivning såsom Cyberhus eller BRUS en gang imellem og får en snak. Det er forskelligt, hvad man har det godt med, og det kan ændre sig med tiden, men balancen mellem at undgå det svære og at få det bearbejdet er vigtig.


Charlotte skrev, at det er hendes fornemmelse, at det nogle gange kan være svært at huske også at passe på sig selv, når man som ung i et hjem med misbrug ofte har mange andre ting også at forholde sig til. Det genkendte flere af jer, men vi blev også enige om, at det er vigtigt at tage tid til sig selv og at vise sig selv omsorg. I er alle vigtige, og I fortjener gode stunder og rare øjeblikke, hvor det kun handler om jer.


Tak for denne gang

Som nævnt var det sidste gruppechat i denne omgang, og derfor vil jeg bare gerne sige tusind tak til jer, som er kommet forbi, og som har delt jeres historier med mig og de fire gæsterådgivere de sidste fire torsdage. Det har været sådan en fornøjelse, og jeg håber, at I har det på samme måde.


Så igen: tusind tak og tusind gode tanker til jer alle sammen.


De bedste hilsner

Rådgiver Amanda

© 2019 CfDP

Projekt BRUS hjælper børn og unge i alderen 0-24 år, som lever i familier med rusmiddelproblemer.

Vi er i 11 midtjyske kommuner.